powoli biore sie za swoją wawke.Wymieniam całą blacharke dookola pojazdu i nawet udało mi sie zdobyć nowe podłuznice.(od kolegi z forum)
mam równiez nowe drzwi i nie wiem co z nimi zrobić z zewnątrz wypiaskuje a co w środku?wiadomo lezały w stodole z 40lat i są delikatnie pokryte rdzawym nalotem na fabrycznym podkładzie. jak do doczyscić? wlać w nie z 5 litrów fosolu i płukac?
i czy progi cynkować? nie pofaluja sie?
martwi mnie jeszcze klapa i maska-jak dobrać sie do profili w nich zamkniety ch?
Pomógł: 21 razy Dołączył: 14 Mar 2010 Posty: 2021 Skąd: Pionki
Wysłany: 2012-06-07, 19:53
to do ocynku to jeśli zrobisz galwaniczny to to nic im się niestanie niema prawa ich powyginać , powyginać może dopiero po ogniowym ale to też zależy , mnie ocynkowanie progów do syreny w tej chwili kosztuje 30zł za komplet podciągów dawno nie cynkowałem ale kiedyś płaciłem 40zł wiec teraz pewnie ze 45-50zł a podciągi w syrenia to prawie ta sama wielkość co i progi w warszawie wiec więcej jak 50zł za komplet nie powinieneś zapłacić ale polecam galwaniczne cynkowanie bo na galwanicznym nie będzie odpryskiwał lakier tak jak po ogniowym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum