Pomógł: 14 razy Dołączył: 28 Lip 2005 Posty: 2466 Skąd: z Podlasia
Wysłany: 2015-07-06, 21:59
w samochodzie ktory ani nie skreca ani nie hamuje, nie mowiac juz o zawieszseniu poza tym szkoda w ogole kundlic warszawe, ale v6 na moje zdecydowanie wystarczy zeby auto dalo sie normalnie uzywac w dzisiejszym swiecie i podrozowac z dozwolonymi predkosciami ;>
Koszty to temat rzeka. Póki co jutro mechanik odbiera samochód i wyciąga silnik, skrzynie itp, a w między czasie szukamy dawcy. Dostałem propozycje włożenia silnika i skrzyni z opla omegi 3.0 v6- co o tym myślicie? Lepiej pozostać przy fordzie czy kombinować z oplem?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Maj 2011 Posty: 569 Skąd: Chełmno
Wysłany: 2015-07-14, 05:48
nie wiem jak będzie pasował ten silnik ze skrzynią od opla czy wejdzie nad zawieszenie i nie będzie o coś wadził musisz to jakoś wymierzyć ale było by łatwiej z częściami
Wysłany: 2015-07-14, 08:37
Daj znać jak znajdziesz kogoś dobrego. Znajomy wsadził do Warszawy silnik z Jetty, ale nie mam z nim teraz kontaktu żeby się dowiedzieć kto mu to robił.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Kwi 2006 Posty: 200 Skąd: Strucelserwis Reguły
Wysłany: 2015-07-19, 22:22
Z dwojga złego to już chyba lepiej ford niz opel. przynajmniej mniej zawodna v-ka, uszczelek tak nie wydmuchuje, raczej nie cieknie i osprzęt nie kaprysi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum