POLITYKA PRYWATNOŚCI
www.syrena.nekla.eu FORUM SYRENIARZY
Forum miłośników pozytywnie zakręconych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Weber czy Jikov?
Autor Wiadomość
korabol 



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 191
Skąd: LTM / UK
Wysłany: 2010-03-22, 21:57   Weber czy Jikov?

Koledzy mam pytanko który gaźnik waszym zdaniem jest lepszy do Wawki?
Na którym silnik lepiej pracuje?
_________________

 
 
Jacek B. 



Pomógł: 15 razy
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 673
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-23, 08:15   

Wg. mojej wiedzy na Weberze większy power ale i zużycie paliwa, a na Jikovie odwrotnie. Ja jeżdżę na Jikovie i niespecjalnie mnie ciągnie do Webera :)
_________________
--o00o----'(_)'----o00o--
 
 
korabol 



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 191
Skąd: LTM / UK
Wysłany: 2010-03-23, 08:56   

A jak z ustawieniem tego gaźnika? Podobno trzeba co chwilę regulować go? Ja miałem do tej pory dobrze na Jikovie, zaczęło strzelanie w rurę i kijowo się wkręca na obroty. Zastanawiam się czy się tak nie stało po zmianie świec. No i zapłon muszę sprawdzić. Mam też Webera i nie wiem czy nie przełożyć.
_________________

 
 
Jacek B. 



Pomógł: 15 razy
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 673
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-23, 13:18   

Może być coś z zapłonem. Może świece właśnie to spowodowały jeśli są inne od poprzednich lub jest inna szczelia np. A może jakoś przestawił się zapłon? Ja nie reguluję co chwila :) Jak jest dobry gaźnik to się nie rozreguluje. U mnie tylko gwiżdże jak czajnik. I narazie nie znalazłem czy to w okolicach gaźnika czy bardziej kolektor.
_________________
--o00o----'(_)'----o00o--
 
 
korabol 



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 191
Skąd: LTM / UK
Wysłany: 2010-03-23, 14:26   

Znalazłem przyczynę - świece. Kupiłem NGK i chodzi jak zegarek. Wcześniej były iskry.
_________________

 
 
Jacek B. 



Pomógł: 15 razy
Dołączył: 29 Maj 2006
Posty: 673
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-23, 16:14   

Ja po remoncie na nowiutkich iskrach nie mogłem dojść do ładu. Kombinowałem z zapłonem, gaźnikami itp. Założyłem stare i odpaliła :) Później wymieniłem na inne nowe iskry i już było OK.
_________________
--o00o----'(_)'----o00o--
 
 
ToMuŚ 
z Syreną od 22 lat:)



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 475
Skąd: Zamość/Rzeszów
Wysłany: 2010-03-25, 22:02   

miałem tak samo, kupiłem 2kpl nowych iskier i wyszło na to że jeżdżę na dwóch starych i jednej nowej
_________________
...coś trzeba w życiu robić...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template Acid v 0.4 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne fixing Program do sklepu

Szybki dostęp:
www.syrena.nekla.pl www.syrenabielsko.pl syrenalaminat.prv.pl fsomoto.xip.pl fsoautoklub.pl fsocarteam.xip.pl www.syrenki.friko.pl aparatos.prv.pl www.syrenki.prv.pl www.jaro19.prv.pl www.syrenka.frankiego.prv.pl syrena.warszawa.pl www.syrena.republika.pl Forum Klubu Wartburga Forum Polskiej Motoryzacji Ocalmy wspomnienia Portal Miłośników Pojazdów Zabytkowych
REKLAMA

samochody zabytkowe

BANERY