POLITYKA PRYWATNOŚCI
www.syrena.nekla.eu FORUM SYRENIARZY
Forum miłośników pozytywnie zakręconych

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak zrobić żeby iskra była mocna?
Autor Wiadomość
Żuczek 
Morüs



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1411
Skąd: KRK/DUB/WWA/MUN
Wysłany: 2010-02-24, 19:12   

Panowie.. nieiwem cvzy zakladac nowy temat czy moge sie tu podczepic..

mianowicie chce w swojej syrenie zrobic tak aby iskra byla mocniejsza.. niechodzi mi o regulacjie zaplonu bo z tym sobie poradze aby go ustawic. tak jak chce. tylko zeby iskra byl abardzo mocna.. - mam juz duze cewki nowe kable i swiece. i niechodzi mi o taka iskre jak po zalozeniu modułow.. tylko o cos naprawde solidnego.. . jest jakis sposob.?
_________________
syrena 1.0pyr pyr
polonez 2.0Turbo
Tarpan 2.9 v6 4x4
wigry 2
http://www.muzeumratownictwa.pl/
 
homer 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 309
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-02-24, 19:31   

:zdziwko No raczej poza cewką tesli to nie ma metody. :devil3
 
 
Gieroy 



Pomógł: 30 razy
Dołączył: 24 Gru 2005
Posty: 1768
Skąd: W-wa
Wysłany: 2010-02-24, 20:25   

A może pokombinuj coś ze spawarką elektryczną.
_________________
"Samochody Syrena nie są na pewno pojazdami na wskroś nowoczesnymi" mgr inż. Z. Glinka
 
Żuczek 
Morüs



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1411
Skąd: KRK/DUB/WWA/MUN
Wysłany: 2010-02-24, 20:42   

czy to zle ze chce miec konkretna iskre..??
_________________
syrena 1.0pyr pyr
polonez 2.0Turbo
Tarpan 2.9 v6 4x4
wigry 2
http://www.muzeumratownictwa.pl/
 
homer 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 25 Gru 2005
Posty: 309
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-02-24, 20:58   

Sorry za takie uwagi, ale najpierw chcesz mieć koniecznie zbiornik wyrównawczy bo Ci mało wody wchodzi i lubisz mieć pod korek, teraz pomysł z iskrą cholera wie po co bez żadnego uzasadnienia tylko tak dla miecia... Jak chcesz sobie usprawnić zapłon to załóż na razie gl- 100 or sth, jak lubisz mieć bajerowo i masz możliwości techniczne to zrób se zapłon ze zmiennym kątem jak to już jeden Kolega robi i już. Podejrzewam, że jajogłowi w NASA nie mają takich zmartwień...
_________________
W uszach świst, w oczach mgła, na liczniku dwajścia dwa!
 
 
Żuczek 
Morüs



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1411
Skąd: KRK/DUB/WWA/MUN
Wysłany: 2010-02-24, 21:11   

wiesz .. no lubie . a jak cos lubie to lubie to miec.

niechce zadnych zmiennych zaplonow bo mi to nieporzeszkadza ze jesttaki jaki jest i ze nawet co jakisz czas jakis wypadnie.. chce tylko pożądna iskre coby przepalila wszytko..;) :ok3 i zastanawiam si eczy są jakies mocniesze cewki jeszce albo czy moze da si emostkowac cewki lub moze pojemnosc kondensatora zwiękrzyc..? czy cos.? lub faktycznei zastosowac modul.. zwiekrzający napiecie /iskre.
_________________
syrena 1.0pyr pyr
polonez 2.0Turbo
Tarpan 2.9 v6 4x4
wigry 2
http://www.muzeumratownictwa.pl/
 
arturromarr 



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 03 Lip 2006
Posty: 1633
Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-02-24, 21:38   

Bez większych przeróbek to duże cewki fiatowskie.
Kondensator zapobiega iskrzeniu na przerywaczu, nie musi być duży tylko sprawny.
Ważna jest dobra szczelina na stykach przerywacza.
Jak chcesz mieć kopa na świecach to koniecznie zainwestuj w moduły.
 
Żuczek 
Morüs



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1411
Skąd: KRK/DUB/WWA/MUN
Wysłany: 2010-02-24, 21:41   

duze cewki własnie mam juz.

modul zwiekrza napiecie? przyznam sie szczeze ze neiwiem dokladnie poco i jakon dziala..
_________________
syrena 1.0pyr pyr
polonez 2.0Turbo
Tarpan 2.9 v6 4x4
wigry 2
http://www.muzeumratownictwa.pl/
 
syrena r20 80 


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 18 Paź 2009
Posty: 123
Skąd: wlkp
Wysłany: 2010-02-24, 21:49   

sorry ze sie przyłacze ale widze "ciekawy"temat jak niewiesz jak cos działa to po cholere to zakładac nastepna rzecz coby sie psuła a tak na boczku moze wrescie zaczniesz czytac to co piszesz bo sie dziwie ze takie błedy robisz.
 
Żuczek 
Morüs



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1411
Skąd: KRK/DUB/WWA/MUN
Wysłany: 2010-02-24, 21:50   

jak niewiem to chyba chce si edowiedziec tak..? jak bede wiedzial to załoze..lub nie.? tak.?
_________________
syrena 1.0pyr pyr
polonez 2.0Turbo
Tarpan 2.9 v6 4x4
wigry 2
http://www.muzeumratownictwa.pl/
 
bubuja1 


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 310
Skąd: Łowicz
Wysłany: 2010-02-24, 21:56   

Żuczek, To już nie pierwszy raz jak ktoś zwraca Ci uwagę odnośnie ortografii i pisowni. Może wreszcie zainstalujesz sobie wtyczkę do sprawdzania pisowni w przeglądarce i problem się rozwiąże???
_________________
http://oldtimery.com/klub/00002.jpg
 
Żuczek 
Morüs



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1411
Skąd: KRK/DUB/WWA/MUN
Wysłany: 2010-02-24, 22:08   

nie nie zainstaluje. niesty moj aprzeglądarka nieosługuje takich rzeczy.
_________________
syrena 1.0pyr pyr
polonez 2.0Turbo
Tarpan 2.9 v6 4x4
wigry 2
http://www.muzeumratownictwa.pl/
 
bubuja1 


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 310
Skąd: Łowicz
Wysłany: 2010-02-24, 22:20   

http://www.hotfix.pl/articles.php?article_id=122

"Wypowiadając się na forach dyskusyjnych, pisząc komentarze do produktów, artykułów, czy też zwykłą wiadomość email poprzez interfejs WWW, każdy z Nas podczas edycji wiadomości (wypowiedzi) może popełnić błędy, począwszy od tych o najcięższym charakterze - błędy ortograficzne, a skończywszy na drobnych literówkach. Często błędy wynikają nie tyle co z niewiedzy danej osoby, ale pośpiechu. Wypowiedź jest pisana "na szybko", bez uwzględnienia zasad polskiej pisowni. Pamiętajmy, iż to co napiszemy zostanie poddane ocenie innych użytkowników. Wypowiedź, która jest przygotowana niestarannie, nie świadczy dobrze o autorze. W niniejszym poradniku przedstawię w jaki sposób uaktywnić w poszczególnych przeglądarkach internetowych funkcję sprawdzającą pisownię w języku polskim, co zaowocuje całkowitym wyeliminowaniem błędów lub przynajmniej pozwoli zminimalizować ich ilość."


Aby w przeglądarce Internet Explorer można było swobodnie korzystać z polskiego sprawdzania pisowni należy zainstalować dodatek IE7Pro. Oprócz tego należy ściągnąć polski słownik ze strony pl.openoffice.org lub www.sjp.pl.

Po rozpakowaniu archiwum, pliki pl_PL.aff oraz pl_PL.dic kopiujemy do katalogu C:\Program Files\IEPro\spelldic\pl_PL. Sprawdzanie pisowni można wyłaczyć lub włączyć w preferencjach dodatku IE7Pro (Tools => IE7Pro Preferences => Moduły => Sprawdzanie pisowni). Klikamy PPM na dowolne pole tekstowe w oknie przeglądarki i z menu kontekstowego wybieramy opcję Języki sprawdzania pisowni, a następnie wskazujemy polski słownik (Polish).


A jednak można :faja
_________________
http://oldtimery.com/klub/00002.jpg
 
Żuczek 
Morüs



Pomógł: 5 razy
Dołączył: 31 Paź 2009
Posty: 1411
Skąd: KRK/DUB/WWA/MUN
Wysłany: 2010-02-24, 22:22   

chyba nie można.. bo nie napisali ze to niedziala przy IE3
_________________
syrena 1.0pyr pyr
polonez 2.0Turbo
Tarpan 2.9 v6 4x4
wigry 2
http://www.muzeumratownictwa.pl/
 
bubuja1 


Dołączył: 21 Sty 2010
Posty: 310
Skąd: Łowicz
Wysłany: 2010-02-24, 22:25   

z 3 może być problem...
_________________
http://oldtimery.com/klub/00002.jpg
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template Acid v 0.4 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne fixing Program do sklepu

Szybki dostęp:
www.syrena.nekla.pl www.syrenabielsko.pl syrenalaminat.prv.pl fsomoto.xip.pl fsoautoklub.pl fsocarteam.xip.pl www.syrenki.friko.pl aparatos.prv.pl www.syrenki.prv.pl www.jaro19.prv.pl www.syrenka.frankiego.prv.pl syrena.warszawa.pl www.syrena.republika.pl Forum Klubu Wartburga Forum Polskiej Motoryzacji Ocalmy wspomnienia Portal Miłośników Pojazdów Zabytkowych
REKLAMA

samochody zabytkowe

BANERY