Mowimy tu o kolorach takich jakie są podane w oryginalnych schematach instalacji lub jezeli nie ma takowych w hurtowniach elektrycznych to zastępujemy je innymi kolorami.
Witam kolego dziękuję za schemat taki sam jest w 105L ? bo taki to ja posiadam ,myślę czy w 105L nie był inny?,mam problem tzn spalił mi się włącznik świateł na desce i był problem wymieniliśmy włącznik i jest problem bo nie mogę odszukać prawej przedniej lampy pali mi się tył cały i lewy przód sprawdzałem już wszystko włącznie z skrzynką bezpieczników i instalacją ale nie mogę znależć i co ciekawe długie są kpl przód żarówki niby dobre i pozycja i mijania i brak mi już pomysłów.
Witam wszystkich.
Mam pytanie odnośnie połączenia przewodów pomiędzy wycieraczkami a włącznikiem do nich.
Jak to powinno wyglądać?
Po przebiegunowaniu auta (alternator) wycieraczki nie chcą się wyłączać mają tylko jeden chyba szybki bieg, wyłączają się tylko po wyłączeniu zapłonu w odpowiednim czasie kiedy wycieraczki są na dole?
czy mugłby ktoś rozwinąć ten schemat w tym miejscu bo ni jak nie mam pojęcia jak to wszystko ma wyglądać.
Na domiar złego po remoncie elektryk założył w tym miejscu przewody w jednym koloże.
Jeżeli to nie ten dział to przepraszam. Dziękuje za podpowiedzi.
Jeszcze nie słyszałem aby ktoś miał problem z wycieraczkami po założeniu alternatora. Sam zakładałem i nic nie musiałem robić przy wycieraczkach, widocznie elektryk coś Ci pokaszanił.
Tak coś nie tak połączył.
Może to nie o alternator chodzi, lecz właśnie o złe połączenie między włącznikiem a silniczkiem wycieraczek. Czy wie ktoś może jak to prawidłowo połączyć?