A ja postanowiłem sobie skrobnąć na nowo schemat instalacji elektrycznej.
Ale po kolei. Z tymi schematami to jest trochę namieszane :-/
Wzorowałem się na tym schemacie: https://www.dropbox.com/s/8996bbll4lko6 ... a.jpg?dl=0
Wygląda że to jest do 105/105L, chociaż inny schemat do 105/105L ma np dwa sygnały dźwiękowe sterowane poprzez przekaźnik. Ja niby mam Syrenę 105L z '79 a mam jeden sygnał bez przekaźnika. Domyślam się że kolorystyka kabli w rzeczywistości nieco odbiega od schematu, bo u mnie np jeden z przewodów dochodzących do kostki przyłączeniowej ma kolor niebiesko-czarny

Dlatego prosiłbym o weryfikację schematu który wykonałem, ja sam znalazłem źle oznaczony kolor przewodu na schemacie (na którym się wzorowałem) - jest to przewód 41n od przerywacza kierunków, on tam jest zaznaczony na czarno, a powinien być na niebiesko.
Podobnie zielony przewód idący od bezpiecznika nr 2 zasilający odbiornik radiowy nie jest oznaczony.
Ale do rzeczy. Nowy schemat instalacji, w formacie PDF można zobaczyć tutaj:
NOWY SCHEMAT ELEKTRYCZNY v1.0
Byłbym wdzięczny za weryfikację, uwagi, sugestie i ocenę.
PS: Z racji iż większość elementów potrzebnych do narysowania schematu już zrobiłem, mógłbym także wykonać schematy dla innych modeli. Tylko potrzebne byłyby konsultacje i dobre rysunki.
EDIT:
- Wg schematu wzorcowego, źle jest oznaczony przewód 71c idący od bezpiecznika nr 8. Powinien to być przewód 71n.
- Poprawiłem oznaczenia lamp (zamienione były lewe z prawymi)
- Na schemacie wzorcowym źle jest oznaczony przewód przełącznika kierunkowskazów (jest 38a, ma być 39a)
Pozdrawiam.